اطلاعات عمومی

خودرو هیبریدی چیست؛ انواع و بهترین‌ هیبریدی ها در بازار ایران

بازار خودروی جهانی به طور مداوم در حال تحول است و فناوری هیبریدی نقش مهمی را در توسعه بر عهده گرفته است. خودرو هیبریدی امروزه به‌عنوان یکی از نوآورانه‌ترین و خوش اقبال‌ترین خودروهای جهان شناخته می‌شود. بسیاری از دولت‌های جهان، مشوق‌هایی را برای خریداران انواع خودروهای هیبریدی در نظر می‌گیرند که این امر در طول دو دهه گذشته باعث شده است تا اقبال عمومی برای این خودروها بیش‌ازپیش شود. با ما همراه باشید تا به بررسی مشخصات انواع خودرو‌های هیبریدی و تفاوت یک خودرو برقی با خودرو هیبریدی بپردازیم.

بررسی مشخصات انواع خودرو ‌های هیبریدی و تفاوت آن ها با خودروی برقی

عناوین مطالب

خودروی هیبریدی چیست؟

خودرو هیبریدی را نباید با خودرو برقی اشتباه گرفت؛ این دو خودرو به روش‌های کاملاً متفاوتی نیرو می‌گیرند. خودروهای هیبریدی به عنوان خودروهایی شناخته می‌شوند که از طریق یک موتور احتراق داخلی و یک موتور برقی انرژی می‌گیرند. اینکه چند درصد نیروی تولید شده برقی باشد و چند درصد توسط موتور درون‌ سوز بنزینی و یا گازوئیلی باشد، از موارد تفاوت بین انواع خودروهای هیبریدی شناخته می‌شود. ترکیب موتورهای بنزینی و گازوئیلی باعث می‌شود تا در کنار حفظ عملکرد بالای خودرو در قدرت و شتاب، مصرف سوخت به حجم بسیار قابل‌توجهی کاهش بیابد.

برای آشنایی با انواع خودرو های شاسی بلند حرفه ای جهان می توانید به لینک » بهترین شاسی بلند های دنیا مراجعه نمائید.

سیستم هیبریدی چگونه کار می کند؟

سیستم‌های هیبریدی موجود در انواع خودرو هیبریدی بدین صورت کار می‌کنند که یک ترکیب از موتورهای احتراق داخلی و موتورهای الکتریکی برای نیرو بخشی به خودرو در حال فعالیت هستند. موتور بنزینی سوخت مورد نیاز خود را از باک خودرو می‌گیرد؛ درحالی‌که موتور برقی انرژی مورد نیاز خود را از باتری‌های که برای این موتور تعبیه شده‌اند، می‌گیرد. با این‌ حال در نحوه ایجاد این نیرو محرکه و حرکت خودرو، تفاوت‌هایی وجود دارد.

تاریخچه خودروهای هیبریدی

از زمان عرضه اولین خودرو هیبریدی توسط شرکت تویوتا، این سیستم در انواع و مدل‌های مختلف تولید شده است. با عرضه تویوتا پریوس ژاپن در سال 1997، این فناوری هیبریدی به طور قابل‌ توجهی تکامل ‌یافته است. بیش از 100 سال قبل از مدل ژاپنی، آرمسترانگ فایتون آمریکایی اولین وسیله نقلیه ابتکاری با ترکیبی از یک موتور کوچک بنزینی و یک موتور الکتریکی را در سال 1896 معرفی کرد.

بعدها، فناوری هیبریدی برای مدتی راکد ماند؛ اما زمانی که نمایشگاه پاریس در سال 1900 Lohner-Porsche Elektromobil را به نمایش گذاشت، دوباره اوج گرفت. این خودروی پورشه یکی از اولین خودروهای هیبریدی بود که توسط مهندس ۲۳ساله فردیناند پورشه در Lohner-Werke طراحی شد.

در سال 1994، پس از جشن نیم‌قرن هیبریدی پورشه، معاون اجرایی تویوتا تیم ویژه آن را به چالش کشید و از آنها خواست تا خودرویی با نصف مصرف سوخت عادی آن دوران بسازند. پس از 2 سال تلاش مداوم، سرانجام شرکت تویوتا در سال 1996 مدل پریوس را در ژاپن عرضه کرد و امروز حدود 7 میلیون تویوتا هیبریدی در سراسر جهان وجود دارد. علاوه بر این، لکسوس اولین خودروی فول هیبریدی جهان را در بخش ممتاز در سال 2004 معرفی کرد.

نحوه کارکرد و تاریخچه خودرو های هیبریدی

آشنایی با انواع خودرو هیبرید

اگر به انواع خودرو هیبرید موجود نگاه کنید، مشاهده خواهید کرد که چندین سیستم هیبریدی مختلف وجود دارد که محبوب‌ترین آن‌ها شامل فول هیبریدی، نیمه هیبریدی و پلاگین هیبریدی است.

برای آشنایی بیشتر با دسته بندی خودرو های شاسی بلند و مشخصات آنها می توانید به لینک » انواع خودرو های شاسی بلند مراجعه فرمائید.

هیبرید کامل  (HEV)

خودرو هیبریدی “کلاسیک” که “فول هیبریدی” نیز نامیده می‌شود، محبوب‌ترین جایگزین برای خودروهای معمولی است. خودروهای هیبریدی کامل از یک موتور الکتریکی داخلی و موتور احتراق داخلی نیرو می‌گیرند. شما نمی‌توانید باتری‌های خودروهای هیبریدی را با اتصال آنها به یک منبع خارجی (مانند ایستگاه شارژ) شارژ کنید. در عوض، می‌توان آن را از طریق موتور احتراقی داخلی و سیستم ترمز احیا کننده (RBS) شارژ کرد. تویوتا کمری یکی از رایج‌ترین نمونه‌های خودروهای هیبریدی کامل است.

هیبرید خفیف (MHEV)

خودرو هیبریدی ملایم که با نام نیمه هیبریدی نیز شناخته می‌شود، نوع دیگری از سیستم‌های هیبریدی به شمار می‌آید. در این نوع سیستم هیبریدی، موتور الکتریکی به موتور احتراق داخلی کمک می‌کند تا راندمان سوخت را افزایش دهد و عملکرد را بهبود بخشد. علاوه بر این، در هنگام توقف خودرو، موتور را خاموش می‌کند و در نتیجه مصرف سوخت را کاهش می‌دهد. هوندا آکورد هیبریدی، مدل‌های ‘S’ آئودی و هیوندای توسان شامل نسخه‌های محبوب خودروهای هیبریدی ملایم هستند که اخیراً معرفی شده‌اند.

هیبریدهای شارژی  (PHEV)

این مدل از خودرو هیبریدی همان‌طور که از نامش پیداست، دارای باتری‌هایی است که می‌تواند از هر پریز برقی شارژ شود. این نوع خودروها در نیمه‌راه بین خودروهای هیبریدی معمولی و تمام الکتریکی قرار دارند. خودروهای پلاگین هیبریدی از باتری‌های بزرگ‌تری نسبت به نسخه‌های معمولی بهره می‌برند و با یکبار شارژ کامل بسته به مدل، می‌توانند حدود 25 تا 88 کیلومتر را طی کنند. به‌طورکلی از یک پریز برق 110 یا 220 ولتی برای شارژ باتری خودروی هیبریدی مشابه یک خودروی الکتریکی استفاده می‌شود.

ازآنجایی‌که خودرو هیبریدی شارژی، به موتور احتراق داخلی متکی نیست و می‌تواند پس از شارژ کامل به طور مستقل کار کند، بهبود قابل‌ توجهی در بهره‌وری سوخت خودرو ایجاد می‌کند. برخی از نمونه‌های خودروهای هیبریدی پلاگین شامل ولوو V60 و میتسوبیشی اوتلندر هستند.

آشنایی با انواع خودرو های هیبریدی و ویژگی های آن ها

مزایای خودرو هیبریدی

خرید خودرو هیبریدی مزایای متعددی به همراه خواهد داشت. برخی از آنها عبارت‌اند از:

  1. بهره‌وری بهتر سوخت. خودروهای هیبریدی برای بهینه‌سازی مصرف سوخت با ترکیب موتور بنزینی با یک موتور الکتریکی طراحی شده‌اند. این امر در مقایسه با خودروهای بنزینی معمولی منجر به راندمان سوخت بالاتر و مصرف سوخت کمتر می‌شود.
  2. تأثیرات محیط زیستی کمتر. خودروهای هیبریدی آلایندگی کمتری نسبت به خودروهای بنزینی سنتی دارند. موتور الکتریکی وابستگی به بنزین را کاهش می‌دهد و در نتیجه انتشار گازهای گلخانه‌ای و آلودگی هوا کاهش می‌یابد.
  3. ترمز احیا کننده (RBS). خودروهای هیبریدی از فناوری ترمز احیا کننده استفاده می‌کنند که انرژی جنبشی را برای شارژ باتری به انرژی الکتریکی تبدیل می‌کند. این ویژگی به افزایش عمر باتری کمک می‌کند.
  4. مشوق‌ها و تخفیف‌های مالیاتی. بسیاری از دولت‌ها، مشوق‌ها و تخفیف‌های مالیاتی قابل ‌توجهی را برای خرید خودروهای هیبریدی پایدار ارائه می‌کنند.
  5. کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی. خودروهای هیبریدی با تکیه ‌بر انرژی الکتریسیته برای نیروی محرکه، وابستگی به سوخت‌های فسیلی را کاهش می‌دهند.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره خودرو های سدان و تفاوت آنها با سایر انواع اتومبیل ها می توانید به لینک » آشنایی با خودرو سدان مراجعه نمائید.

معایب خودروهای هیبریدی

 علاوه بر مزایا، خودروهای هیبریدی برخی معایب را نیز دارند.

  1. قیمت بالاتر. خودروهای هیبریدی معمولاً قیمت خرید بالاتری نسبت به خودروهای بنزینی دارند.
  2. برد محدود موتور الکتریکی. خودروهای هیبریدی برد الکتریکی محدودی دارند. این امر می‌تواند برای کسانی که مرتباً مسافت‌های طولانی را طی می‌کنند یا به زیرساخت‌های شارژ دسترسی ندارند یک نقطه‌ضعف باشد.
  3. استهلاک بالای باتری و هزینه تعویض زیاد. با گذشت زمان، باتری‌های خودروهای هیبریدی ممکن است تخریب شوند و در نتیجه عملکرد و برد آن‌ها کاهش یابد.
  4. تعمیر و نگهداری پرهزینه‌تر. خودروهای هیبریدی در مقایسه با خودروهای معمولی دارای سیستم‌های پیچیده‌تری هستند که می‌تواند هزینه‌های نگهداری و تعمیرات بیشتری را به همراه داشته باشد.
بررسی مزایا و معایب خودرو های هیبریدی

جمع بندی

امروزه با توجه به آلودگی های ناشی از خودروها و محدودیت های سوخت فسیلی، کارخانه های خودروسازی گام مهمی در مقابله با این امر برداشته اند که از جمله ی آن ها می توان به خودروهای هیبریدی اشاره کرد. این خودرو ها بطور کل از یک موتور بنزینی در کنار یک موتور برقی برخوردارند و در دو نوع پلاگین هیبرید و هیبرید کامل و نیمه هیبریدی تولید می‌شوند که در نوع اول به برق شهری برای شارژ باطری نیاز دارد، اما در نوع هیبرید که متداول‌تر نیز است، باطری‌ها در حین حرکت توسط انرژی حاصله از گرمای ترمز ها شارژ می‌شوند. و در نوع آخرین به صورت افزایش راندمان کار موتور در بهینه کردن موتور خودرو کمک کننده هستند.

خدمات مجموعه خودرویی هشت

در حال حاضر مصرف سوخت و میزان تولید آلایندگی و وجود امکانات و تجهیزات ایمنی پیشرفته حرف اول را در صنعت خودرویی جهان می‌زند و این موضوع هماهنگ با استقبال خریداران به ایجاد رونق بیشتر در بازار خرید و فروش این محصول مهم و حیاتی در زندگی انسان منجر شده است.

با در نظر گرفتن این مطلب شرکت خودرویی هشت به ارائه خدمات خرید و فروش انواع خودرو های جدید خارجی و ایرانی نموده است. انواع این خودرو ها از امکانات و تجهیزات بروز و مطابق با استاندارد های کیفی، برخوردار هستند. مجموعه برای فروش محصولات خود شرایط ویژه اقساطی و همچنین ویژه ای را در نظر گرفته است. خریداران و مشتریان محترم برای کسب اطلاع از مشخصات و یا قیمت بروز و شرایط خرید و فروش خودرو های موجود و جدید می توانند به وب سایت شرکت مراجعه نمایند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *